 |
Forum dla kobiet Kobiece forum - porozmawiajmy o wszystkim
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 1:05, 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
a może wiecie jak długo się powinno dusić wieprzowinę aby była miękka ale nie prze-duszona..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 15:28, 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
powinno się dusić mięso pod przykryciem do momentu, gdy stanie się miękkie (mięso wieprzowe dusimy około 2 godzin). Podczas duszenia mięsa należy uzupełniać płyn, który wyparowuje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob 15:55, 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
I co jecie ta wieprzowine , rozni sie czyms poza cena?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
julita
może coś napiszę
Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 11:47, 25 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Do wieprzowiny winko czerwone? Planuję obiad i zastanawiam się co podać na lepsze trawienie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kingusiak
Gość
|
Wysłany: Śro 22:40, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
do wieprzowiny czerwone jest najlepsze.. uwielbiam do miesa wieprzowe3go winko
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasia-pe
bywam tu często
Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 21:54, 07 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
A mnie tam wsio jakie wino do prosiaka.Czasem białe, czasem czerwone, czasem różowe :) Najważniejsze, żeby mięso dobre było, a nie jakieś ochłapy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tarja
wpadam na chwilkę
Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 10:53, 31 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
No tylko dostać teraz naprawdę dobre mięso to nie lada wyczyn. Widziałyście jak się produkuje mięso. :/
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolla
Gość
|
Wysłany: Pią 16:08, 11 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 16:13, 11 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
może boczek jest ciężkostrawny, ale np schab czy polędwiczki wieprzowe sa dobre w diecie...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolla
Gość
|
Wysłany: Czw 21:52, 17 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
poledwiczki na pewno sa dobre na diecie, czy schab.. tylko by był dobry jakościowo:)
polecam poledwiczki w sosie miodowym z lekką nutką ostrości;)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 11:25, 18 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
karolla napisał: | Czy wieprzowina jest zdrowa dla żołądka? |
a czemu miałaby być niezdrowa?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anias
Gość
|
Wysłany: Sob 20:25, 19 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek..
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alqa
może coś napiszę
Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 14:46, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinusiaczek
Gość
|
Wysłany: Sob 18:26, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
alqa napisał: | głównie chodzi o tzw. "polepszacze smaku" czyli sztuczne dodatki i barwniki, które są prawie w każdym produkcie. Jedynym wyjściem jest chyba zwracać szczególną uwagę na certyfikaty jakości, zawsze dają one jakaś podstawę, że produkt bedzie lepszy od innych. |
W sumie masz dużo racji, i faktycznie powinno się zwrócić uwagę na to co ma na etykiecie .. Przynajmniej przy certyfikacie nie ma aż takiej samowolki.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 18:30, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Anias napisał: | Myślę, że dobrej jakości wieprzowina będzie zdrowa.. I nada się na delikatny żołądek.. |
dodam także ze każde delikatne mięso nada sie na żołądek.. Tylko powinno byc odpowiedniej jakości
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|