 |
Forum dla kobiet Kobiece forum - porozmawiajmy o wszystkim
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 21:06, 04 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
no tez mi się tak wydaje.. ale muszę spróbować. .bo gdzieś widziałam ze jednak pasuje..
a sos teriyaki charakteryzuje się słodkawo-winnym smakiem, jest stosowany głównie w kuchni japońskiej, na przykład jako marynata do grillowanego lub smażonego mięsa i ryb.:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 16:14, 08 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
może powrzucacie te fajne przepisy na mieso wieprzowe?:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 22:07, 10 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
inka napisał: | może powrzucacie te fajne przepisy na mieso wieprzowe?:) |
Proszę bardzo:)
żeberka w sosie teiyaki ze śliwką
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
5 łyżek oliwy z oliwek,
6 suszonych śliwek,
4 łyżki sosy teriyaki,
Sól, pieprz, papryka czerwona,
1 litr wody.
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, po 2 żeberka, posypać przyprawami, polać sosem teriyaki, obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i odstawić na 3 godziny do lodówki. Następnie przesmażyć mięso na oliwie około 3 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Do garnka przelać resztę sosy teriyaki, uzupełnić wodą. Przełożyć żeberka, cebulę i pokrojone w paseczki suszone śliwki. Dusić, aż będą miękkie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 1:07, 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
a jeśli ktoś lubi oliwki to mogę podać przepis na polędwiczki wieprzowe z oliwkami.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 15:26, 19 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Mardzo chetnie, mozesz wrzucic tu przepis:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolla
Gość
|
Wysłany: Czw 21:54, 17 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
moze byscie sie podzielili jakimis fajnymi przepisami?
ja polecam: Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 11:22, 18 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
to może byś wrzuciła przepis na te poledwiczki?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AniaS
Gość
|
Wysłany: Sob 20:31, 19 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
tez chętnie bym skorzystała z przepisu.. Ja mogę polecić pulpety w sosie pieczarkowym:)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kingusiaczek
wpadam na chwilkę
Dołączył: 30 Lis 2010
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 18:28, 26 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Tez poproszę przepisy:) w szczególności na pulpety:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alqa
może coś napiszę
Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 11:21, 27 Lis 2011 Temat postu: |
|
|
Kingusiaczek napisał: | Tez poproszę przepisy:) w szczególności na pulpety:) |
AniaS czy o taki przepis miałaś na myśłi?
DELIKATNE PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM
Składniki (dla 4 osób)
* 500 g łopatki PQS
* 1 duża cebula
* 1 jajko
* 3 łyżki bułki tartej
* natka pietruszki
* sól
* pieprz
* 350 ml bulionu
Sos pieczarkowy:
* 350 ml bulionu
* 150 g pieczarek
* 1 cebula
* 2 łyżki mąki
* olej
* sól
* pieprz
Wykonanie
Zmielić mięso w maszynce, połączyć z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Z przygotowanej masy formować niewielkie kuleczki, które należy następnie wrzucić do wrzącego bulionu i gotować około 5 minut. Przygotować sos: cebulę posiekaną w drobną kosteczkę i pokrojone w paseczki pieczarki przyprawić i smażyć razem około 5 minut. Dodać bulion, który został po gotowaniu pulpetów. Poczekać do zagotowania, wrzucić pulpety i dusić wszystko jeszcze około 10 minut. Na koniec zagęścić sos mąką. Gotowe pulpety podawać z ryżem lub kaszą.
przyznam się że znalazłam go na stronie Pork Quality System, ale jeszcze go nie wypróbowałam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
inka
może coś napiszę
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 19:33, 29 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Fajny ten przepis, skorzystam z niego:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwwa
może coś napiszę
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 9:12, 16 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
Sos do wieprzowiny czosnkowy lub chrzanowy:
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Teraz pytanie, który z tych przepisów jest smaczniejszy. Ja chyba skłaniałabym się do sosu chrzanowego. Wprawdzie czosnek idealnie pasuje do mięs, ale walory smakowe chrzanu bardziej mi odpowiadają :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olkkka78
bywam tu często
Dołączył: 04 Gru 2012
Posty: 124
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 11:07, 30 Kwi 2013 Temat postu: |
|
|
to ja tez chyba zrobię takie polędwiczki, przepis nawet jak na moje możliwości znośny, więc powinnam dać sobie radę
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Eizzy
bywam tu często
Dołączył: 12 Sie 2013
Posty: 135
Przeczytał: 2 tematy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 13:00, 12 Wrz 2013 Temat postu: |
|
|
Kingusiaczek napisał: | a ja robię zrazy wieprzowe w środku z pieczarkami:) |
Nadało by się do tego takie wino? [link widoczny dla zalogowanych]
Dostałam je i chcę skomponować jakiś obiad, tylko najlepiej, żeby ktoś polecił właśnie :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mirko
wpadam na chwilkę
Dołączył: 13 Lut 2012
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: wawa
|
Wysłany: Czw 14:51, 17 Paź 2013 Temat postu: |
|
|
U mnie akt odwagi, bo ciasto Pani Walewska z tego przepisu: [link widoczny dla zalogowanych]
Koleżanka namawiała, że ciasto dobre i trudne do zrobienia, ale w rzeczywistości, tylko to pierwsze się zgadzało. :) Robi się względnie szybko i łatwo, bo to tylko kwestia przełożenia kremem i dżemem. Ale pycha! :)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|